НАБУ затримало топчиновницю Херсонської ОВА

10 квітня 2024 р. 14:02

НАБУ затримало топчиновницю Херсонської ОВА

Фото: НАБУ

Очільницю одного з департаментів Херсонської ОВА звинуватили у змові з власником та керівником приватного товариства та заволодінні державними коштами при наданні послуг з технічного обстеження об'єктів, пошкоджених внаслідок агресії рф в Херсонській області.

Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро.

За даними слідства, фігуранти організували завищення вартості технічного обстеження 107 об'єктів соціальної інфраструктури (школи, лікарні тощо) у більше ніж 15 разів. Таким чином договір уклали на суму понад 9,9 млн грн, тоді як фактично надані послуги коштували 534 тис. грн.

"У результаті учасники схеми заволоділи коштами резервного фонду Кабінету Міністрів України на суму понад 7,7 млн грн", - зазначили в НАБУ.

За інформацією ЗМІ, йдеться про директорку департаменту розвитку територій Херсонської ОВА Світлану Васіну та компанію ТОВ "Будівельні Технології Південь".

Про підозру повідомили трьом особам: керівниці департаменту, засновнику ТОВ та його директору. Посадовця і засновника підприємства затримали у порядку ст. 208 КПК України. Кваліфікація: ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України.

Раніше двом керівникам продовольчої служби відділу тилового забезпечення прикордонного загону на Херсонщині повідомили про підозру у закупівлі продуктів для військових за завищеними цінами.

За інформацією детективів ДБР, начальник продовольчої служби частини уклав договір на закупівлю круп для військової частини на понад 360 тисяч гривень.

"Угода була схвалена за завищеною ціною та без відповідних документів, що підтверджують якість товару. Його попередник на цій посаді уклав договір із закупівлі хліба для військової частини на 1,3 млн грн. Попри проведений моніторинг, він надав перевагу підприємцю, який запропонував завищену ціну. Вартість кілограма хліба, яку за договором поставляв приватний підприємець, перевищувала середню ринкову на 8 грн. Через це військова частина зазнала збитків у понад 402 тисячі гривень", - зазначили в відомстві.

Ната Чернецька