Отримала посаду від окупантів: колаборантку з Херсонщини засудили до десяти років тюрми

10 жовтня 2023 р. 11:42

Отримала посаду від окупантів: колаборантку з Херсонщини засудили до десяти років тюрми

Наталія Бебешко. Фото: Центр журналістських розслідувань

Теплодарський міський суд Одеської області заочно засудив так звану "сільську голову Нової Збур’ївки" Херсонської області Наталію Бебешко до десяти років позбавлення волі.

Відповідно до вироку суду, жінку також позбавили права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування та займатися діяльністю, яка пов`язана з наданням публічних послуг строком на 15 років, з конфіскацією всього належного їй майна, повідомляє Центр публічних розслідувань.

Річ у тім, що коли російські війська окупували частину території Херсонської області, Наталія Бебешко прийняла пропозицію від окупаційної адміністрації держави-агресора рф та добровільно обійняла посаду "голови сільської адміністрації села Нова Збур'ївка" Голопристанської територіальної громади Скадовського району. 

Добровільно обійнявши цю посаду, жінка призначала працівників закладів освіти, а також роздавала від імені російської федерації грошові кошти як "безповоротну допомогу" та виправдовувала окупацію села перспективами його розвитку, поліпшенням рівня забезпеченості населення.

Суд кваліфікує дії обвинуваченої Наталії Бебешко як колабораційну діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Читайте також: Журналістку-пропагандистку з Херсонщини дозволили судити заочно

Ця публікація була підготовлена "Центром публічних розслідувань" та ГО "Харківський антикорупційний центр" в рамках проекту "Підтримка журналістських розслідувань в Україні". Зміст публікації є винятковою відповідальністю "Центру публічних розслідувань" та ГО "Харківський антикорупційний центр" i не відображає погляди Європейського Союзу чи Інституту висвітлення війни та миру.