Переправляв військовозобов’язаних через кордон: ДБР підозрює поліцейського

12 липня 2024 р. 14:23

Переправляв військовозобов’язаних через кордон: ДБР підозрює поліцейського

Фото: ДБР

Правоохоронця з Одеської області підозрюють у організації "підробітку" на військовозобов’язаних.

Про це розповіли в пресслужбі Держбюро розслідувань.

За інформацією слідства, в березні 2023 року поліцейський запропонував своєму знайомому організувати "бізнес" на переправленні військовозобов’язаних через кордон. Товариш правоохоронця підшуковував "клієнтів" у Сумській та Харківській областях, домовлявся про оплату та привозив їх на Одещину. Далі чоловіків доставляли до державного кордону з Молдовою, де правоохоронець пояснював їм, як безперешкодно обійти пункти пропуску.

За свої послуги вони брали 2,5 тисячі доларів, а деяким навіть робили знижку до 1,5 тисячі доларів.

Детективи задокументували три епізоди переправлення військовозобов’язаних через державний кордон. Всі спроби закінчились "знайомством" з прикордонниками.

Наразі правоохоронцю повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 9 років.

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади. Його поплічником займаються правоохоронці Сумщини.

Раніше правоохоронці викрили корупційну схему 47-річного військовослужбовця, який обіцяв "клієнтам" за 900 доларів організувати непридатність до військової служби та виключити з військового обліку, а за 3 тисячі гривень – незаповнені повістки про виклик із гербовою печаткою та підписами посадових осіб ТЦК та СП.

Також працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо колишнього начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова. За їх інформацією, він не з'являвся на службу без поважних причин та ухилявся від несення обов’язків військової служби.

Олеся Ланцман