Працівник ТЦК на Одещині вимагав у чоловіка 300 літрів пального за бронь від мобілізації, - Нацполіція

14 травня 2024 р. 08:30

Працівник ТЦК на Одещині вимагав у чоловіка 300 літрів пального за бронь від мобілізації, - Нацполіція

Фото: Нацполіція

У Подільському районі правоохоронці затримали посадовця територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Його звинувачують у хабарництві. 

Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції Одеської області.

За їх інформацією, у якості винагороди за бронювання від мобілізації фігурант вимагав у чоловіка 300 літрів пального або вартість вказаного об’єму пального у грошовому еквіваленті. За відмову погрожував відправленням в зону бойових дій.

"Правопорушника затримали під час оборудки: він передав заздалегідь підготовлене ним тимчасове посвідчення військовозобов’язаного і отримав за цю послугу гроші в сумі 15 тисяч гривень", - зазначили правоохоронці та додали, що постраждалий працює на підприємстві критичної інфраструктури і мав законне право на відстрочку від призову на військову службу за мобілізацією. Проте, посадовець переконував чоловіка, що видача цієї довідки залежить саме від нього.

Слідчі повідомили працівнику ТЦК про підозру в одержанні службовою особою неправомірної вигоди (ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України). 

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Нагадаємо, правоохоронці завершили розслідування справи про екскерівника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за фактами незаконного збагачення Євгена Борисова. Справу передали до суду.

Раніше працівники ДБР завершили розслідування стосовно співробітника Роздільнянського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Одеської області та правоохоронця, яких підозрюють у допомозі ухилянтам.

Читайте також: Справа одеського блогера, якого утримували в ТЦК: що робити в такій ситуації та як реагують силовики

Ната Чернецька