Посадовців Одеської мерії звинувачують у корупції під час проведення тендерів щодо ремонту в місті

26 червня 2023 р. 12:41

Посадовців Одеської мерії звинувачують у корупції під час проведення тендерів щодо ремонту в місті

Фото: Одеська мерія

Слідчий суддя Київського районного суду Одеси дозволив правоохоронцям доступ до документів, що стосуються двох тендерів щодо ремонту Деволанівського узвозу в центрі міста.

Як зазначається в матеріалах справи, правоохоронці наразі розслідують можливе зловживання владою або службовим становищем з боку посадовців управління капітального будівництва Одеської міської ради.

Йдеться про проведення двох тендерів щодо ремонту узвозу, які проводили у листопаді 2022 року та серпні 2020 року.

Правоохоронці вважають, що фактично виконані підрядником роботи на об'єкті не відповідають  зазначеним в наданих актах приймання виконаних будівельних робіт. 

Але підряднику сплатили вже понад 172 мільйони гривень за обома угодами.

На початку червня міський голова Геннадій Труханов розпорядився продовжити тимчасове закриття руху автотранспорту по Деволанівському узвозу від вулиці Єврейської до Карантинного узвозу у місті Одесі до 30 вересня 2023 року.

Перекриття запровадили у квітні 2021 року і з того часу продовжували. Наразі товариство з обмеженою відповідальністю  "Ростдорстрой", як підрядник, робить ремонт узвозу після укладання угоди у березні 2023 року.

Читайте також: Три тендери по пів мільярда на реконструкцію мостів на Херсонщині забрали одеські компанії

Тоді після проведення закупівлі у форматі відкритих торгів з особливостями, товариство визначили переможцем тендеру. При цьому конкурентів в компанії не було.

За угодою ТОВ має отримати майже 62 млн гривень, а роботи завершити до 31 грудня 2023 року.

Це була друга закупівля для ремонту узвозу. Першу провели у серпні 2020 року. Тоді за право робити ремонт боролися ТОВ "Ростдорстрой" та ТОВ "Автомагістраль-Південь".

Між тим відмовили в участі ТОВ "Будівельна фірма "Парітетбудінвест", ТОВ "Евродор" та "ОНУР Конструкціон інтернешнл".  

Переможницею стало ТОВ "Ростдорстрой", яке зголосилося робити ремонт за майже 194 млн гривень.

Але угоду розірвали через неможливість виконання договору. Хоча компанія встигла отримати майже  158 мільйонів гривень.

ТОВ "Ростдорстрой" контролюється компанією на Віргінських островах "Сайдлейк інтернешнл лімітед" в особі чотирьох осіб: бізнесмена Олександра Жукова, депутата Одеської міськради Юрія Шумахера - представника партії "Довіряй ділам", Олександра Рацкевич і Євгена Коновалова.