Посадовця військової частини звинувачують в хабарництві за надання відгулів

18 серпня 2023 р. 17:30

Посадовця військової частини звинувачують в хабарництві за надання відгулів

Фото: ДБР

Працівники ДБР повідомили про підозру командиру взводу однієї з військових частин на Одещині, який вимагав з бійців плату за можливість взяти відгул.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

"Такса" становила 4 тис. гривень, а у разі відмови він погрожував підлеглим проблемами з проходженням служби та навіть фізичною розправою, зазначають детективи.

За даними ДБР, таким чином командир витребував щонайменше 500 тисяч гривень зі своїх військових. Наразі детективи задокументували десять фактів одержання посадовцем хабарів.

"Крім того встановлені факти застосування сили та побиття бійців", - повідомили в ДБР.

Військовослужбовцю повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди, застосуванню насильства до підлеглого (ч. 3 ст. 368, ч. 5 ст. 426-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років. Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Читайте також: "В мене вкрали актора", - військкомат зриває вистави Українського театру в Одесі"

Раніше президент України Володимир Зеленський підписав указ, за яким ввів у дію рішення РНБО про звільнення всіх обласних військкомів.

Читайте також: Справа одеського блогера, якого утримували в ТЦК: що робити в такій ситуації та як реагують силовики

Раніше в Одесі правоохоронці проводили обшуки в Приморському військкоматі. 

Напередодні цих подій суд заарештував майно ексначальника Одеського обласного ТЦК та СП Євгена Борисова та членів його родини. До списку, зокрема, потрапили земельні ділянки, автівки, квартири та будинки. Одну з машин намагалися вивезти за кордон та приховати від правосуддя.