Посадовець військкомату на Одещині "відмазував" від мобілізації, - ДБР

11 січня 2024 р. 10:51

Посадовець військкомату на Одещині "відмазував" від мобілізації, - ДБР

Фото: ДБР

Працівнику Білгород-Дністровського РТЦК та СП повідомили про підозру. Посадовця звинувачують в тому, що він за гроші допомагав військовозобов’язаним чоловікам уникнути мобілізації.

Як повідомили в Державному бюро розслідувань, військком за дві тисячі доларів робив ухилянтам документи про визнання їх непридатними до військової служби, а за три тисячі - чоловіки могли ще й знятись з військового обліку.

Задокументовано факт отримання співробітником військкомату семи тисяч доларів за зняття з військового обліку трьох чоловіків.

Читайте також: Справа одеського блогера, якого утримували в ТЦК: що робити в такій ситуації та як реагують силовики

Наразі працівники ДБР проводять обшуки за місцем роботи фігуранта, встановлюють повне коло причетних осіб серед інших посадовців. Також встановлюються особи, які могли "скористатися послугами" підозрюваного. 

Співробітнику РТЦК та СП повідомлено про підозру у зловживанні впливом (ч. 2 ст. 369-2 КК України). Санкція статті передбачає покарання до п'яти років позбавлення волі. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Раніше суддю у Білгород-Дністровському міськрайонному суді Одеської області затримали на хабарі. Схема дозволяла чоловікам призовного віку уникати мобілізації та виїжджати за межі України.

Нещодавно Антикорупційний комітет виявив в урядовому законопроєкті №10378 про мобілізацію низку норм, які можуть спричинити корупційні ризики. Там наголосили, що члени комітету не виступають проти удосконалення процедури мобілізації, але вона має бути справедлива, передбачувана — і без корупційних дірок.