Прокуратура завершила розслідування стосовно окупаційної посадовиці на Херсонщині

04 березня 2024 р. 16:06

Прокуратура завершила розслідування стосовно окупаційної посадовиці на Херсонщині

Завершено розслідування стосовно окупаційної голови селища Рикове на Херсонщині.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської облпрокуратури.

Зазначається, що навесні 2022 року обвинувачена пішла на співпрацю з ворогом. Жінка обійняла посаду так званого "т.в.о. начальника Риковського територіального управління відділу "Риковське територіальне Управління" Генічеської військово-цивільної адміністрації Херсонської області".

Читайте також: Суд арештував майно ексдепутата Херсонської облради, який очолив окупаційне "міністерство".

"На цій посаді жінка організовувала роботу незаконно створеного  органу влади на території селища Рикове чим сприяла утвердженню окупаційної влади на місцевості", - повідомили в прокуратурі. 

Раніше голова окупаційної адміністрації Благодатного Скадовського району Херсонської області заочно отримала підозру у колабораційній діяльності. Їй загрожує до десяти років ув'язнення з конфіскацією майна, повідомила прокуратура Херсонської області.

На співпрацю з російськими окупантами жінка пішла у травні 2022 року, коли погодилась стати виконувачкою обов'язків голови у незаконно створеному органі влади в Благодатному, йдеться в повідомленні.

Читайте також: Директора фірми, що належить меру Херсона, підозрюють у пособництві рф.

Вона організовувала роботу псевдооргану, підбирала та призначала до нього людей. Організовувала заходи на підтримку окупації, зазначили в прокуратурі.

Раніше суд визнав винним у колабораційній діяльності колишнього голову окупаційної адміністрації Горностаївки Херсонської області Юрія Гранкіна і виніс вирок — десять років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, син колишнього мера Одеси Володимир Боделан очолив "представництво" окупаційної адміністрації лівобережжя Херсонської області у москві.

Раніше суд конфіскував квартири сальдо в Криму, Одесі та Херсоні, але активи доньки не чіпали.

Ната Чернецька