Радник кримського гауляйтера Аксьонова розповсюджує фейки про Україну

15 червня 2024 р. 16:21

Радник кримського гауляйтера Аксьонова розповсюджує фейки про Україну

Олег Крючков. Фото: ZMINA

СБУ повідомила про підозру генеральному продюсеру ТРК "Крим", помічнику окупаційного глави Криму Аксьонова Олегу Крючкову у пропаганді війни, виправдовуванні збройній агресії та поширенні фейків та наративів російських спецслужб.

Про це розповив Центр журналістських розслідувань.

Крючков до окупації Криму поєднував роботу на російську телекомпанію НТВ та "Новий канал". Ще з того часу мав скандальну репутацію через поширення явних фейків та наративів російських спецслужб.

Саме Крючков у перші дні окупації Криму допомагав зрадникам та окупантам облаштувати інформаційний центр у захопленій державній ТРК "Крим". Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну керівництво ТРК створило філії "Херсон24" та "Запоріжжя24". Саме вони поширювали російські наративи та пропаганду в інформпросторі окупованого півдня, звідки були витіснені українські медіа. Зокрема, протиправна діяльність велась і на базі захопленого   майна і частот телерадіокомпанії Суспільне.Херсон.

Зараз правоохоронці проводять лінгвістичну експертизу контенту, створеного і поширеного ТРК  "Крим24" і його медіапроєктами на тимчасово окупованих рф територіях півдня та Криму. За результатами експертизи буде вирішуватись питання про повідомлення про підозру кримським пропагандистам. 

Раніше підозру у держзраді оголосили помічнику гауляйтера зі Скадовська, який в кінці літа 2022 року колишній депутат Скадовська 46-річний Олексій Фролов отримав посаду псевдозаступника голови окупаційної адміністрації Скадовської громади. А у 2023 році став заступником гауляйтера адміністрації Скадовського муніципального округу. 

Також херсонські прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно депутатки обласної ради Світлани Межерицькій, яка у липні 2022 року пішла на співпрацю із ворогом та обійняла посаду "начальника" у незаконному "Управлении здравоохранения Департамента социальной политики ВГА Херсонского городского территориального округа".  

А перед тим підозру у держзраді отримав гауляйтер Каховки Павло Філіпчукякий торік брав участь у псевдовиборах, проведених окупантами, його було призначено псевдодепутатом від путінської Єдиної росії та перепризначено головою окупаційної адміністрації Каховської громади.

Олеся Ланцман