Реконструкція укриття Визирського КП подорожчала до 40 мільйонів

28 вересня 2024 р. 10:04

Реконструкція укриття Визирського КП подорожчала до 40 мільйонів

Фотоколаж: ЦПР

Визирська сільська рада Одеського району Одеської області провела закупівлю дня обрання підрядника, якому заплатить за реконструкцію з прибудовою адміністративної будівлі зі спорудою подвійного призначення із захисними властивостями протирадіаційного укриття та благоустроєм території.

Відповідна інформація міститься в системі електронних закупівель Prozorro.

Йдеться про будівлю за адресою вулиця Ставніцера Олексія, 56, за якою зокрема розташоване комунальне підприємство "Визирське джерело". Закупівлю провели у форматі відкритих торгів з особливостями й з одним учасником - товариством з обмеженою відповідальністю "Укргеобудтранс". 

За даними сервісу YouControl, ТОВ "Укргеобудтранс" зареєстроване у 2017 році в Южному. Кінцевим бенефіціарним власником наразі є Олексій Лещенко. Він же й директор.

Компанія розраховує після укладання угоди отримати 40 мільйонів 158,8 тисячі гривень завершивши роботу. Статися це має після 30 червня 2027 року.

Це вже друга закупівля за цим проєктом. Першу провели у червні 2021 року. Тоді відбувся повноцінний аукціон за участі трьох компаній й переможцем стало Приватне акціонерне товариство "Пересувна механізована колона-15 "Дунайводбуд". З компанією уклали угоду про те, що вона за 22 мільйони 330 тисяч гривень завершить реконструкцію за цією адресою до 31 грудня 2023 року. 

Після цього були укладені ще дві додаткові угоди. які передбачали зміни в сумах коштів, що компанія отримає впродовж років виконання робіт. Зазначимо, що в електронній системі немає відомостей про розірвання цього контракту.

Відкриті торги з особливостями передбачають, що майже всі строки коротші, ніж були у відкритих торгах відповідно до закону "Про публічні закупівлі". Тобто ця закупівля проходить значно швидше, ніж відкриті торги.

Період подання пропозицій — сім календарних днів, період оскарження кваліфікації — п'ять календарних днів. 

 Часто під час таких торгів не відбувається аукціону тож учасник не має конкурентів. 

Утім після початку повномасштабної агресії російської федерації у 2022 році Кабінет Міністрів України тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, змінив правила проведення торгів. 

Тож уряд тимчасово скасував електронні аукціони. Відтоді торги, що оголошені в Prozorro, можуть проводитися без аукціону.

Кирило Бойко