Співвласник дачного будинку заступника голови Одеської облради отримав підряд на Херсонщині

09 вересня 2024 р. 11:48

Співвласник дачного будинку заступника голови Одеської облради отримав підряд на Херсонщині

Фото: IPC Південь

Комунальне підприємство "Високопільський комунсервіс" з Херсонської області провело закупівлю без використання електронної системи й уклало угоду про придбання та встановлення сонячної електростанції з ТОВ "Главстрой Проект". 

Відповідна інформація міститься в системі електронних закупівель Prozorro

Угоду уклали 5 вересня й компанія повинна надати необхідну послугу до 30 вересня 2024 року. За це КП заплатить 727 тисяч гривень. Йдеться про один комплект сонячних модулів. Фінансування проєкту відбувається коштом Дитячого фонд ООН (ЮНІСЕФ).

За даними сервісу YouControl, товариство з обмеженою відповідальністю "Главстрой Проект" зареєстроване в Одесі у 2004 році. Й кінцевим бенефіціаром є одесит Пантелій Міхайлуце

Людина з таким прізвищем та ім'ям фігурує у декларації заступника голови Одеської обласної ради Олега Радьковського, як співвласник дачного будинку політика. Більше того у власника ТОВ та співвласника будинку Радьковського однакові по батькові. 

Як повідомляє херсонське видання "Мост", директор комунального підприємства Сергій Веселовський аргументував обрання формату закупівлі тим, що на початку серпня ідентичний тендер мав проходити за процедурою відкритих торгів з особливостями, проте торги скасували через відсутність пропозицій. 

Дійсно у системі електронних закупівель Prozorro, є інформація про першу спробу. 

Як зазначають херсонські журналісти, торік у цього ж ТОВ купували мобільні укриття для Херсона, а у червні 2024 року фірма намагалась отримати багатомільйонний підряд на ремонт водопроводу у Високопіллі, але через помилки у наданих документах її пропозицію відхилили. Пізніше "Главстрой Проект"стала на цьому об'єкті субпідрядником.

Кирило Бойко