Справа депутата-військкома на Одещині: після обшуків посадовцю "світить" арешт майна

22 серпня 2023 р. 11:43

Справа депутата-військкома на Одещині: після обшуків посадовцю "світить" арешт майна

Фото: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону

В межах кримінальних проваджень за фактами безпідставного виключення понад 900 офіцерів запасу із військового обліку правоохоронці провели масові обшуки в ТЦК Одеської, Миколаївської, Вінницької, Кіровоградської та Херсонської областей.

Про це повідомили в Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Південного регіону.

Про підозру у зловживанні впливом та незаконному переправленні осіб через держкордон (ч. 2 ст. 369-2, ч. 3 ст. 332 КК України) повідомлено начальнику відділення обліку мобілізаційної роботи – заступнику начальника Болградського ТЦК та головному спеціалісту.

За інформацією прокурорів, посадовці отримали хабар в сумі 5000 доларів за видачу заявнику військово-облікових документів щодо визнання останнього непридатним до військової служби.

Правоохоронці затримали службову особу, який одержав хабар в сумі 8500 доларів за оформлення заявнику відстрочки від призову шляхом видачі Корабельним ТЦК довідки про непридатність до військової служби.

Також повідомлено про підозру за фактами непокори (ч. 4 ст. 402 КК України) трьом військовослужбовцям ТЦК, які відмовились прибути до районів ведення бойових дій.

В межах кримінальних проваджень за фактами незаконного збагачення у період воєнного стану (ст. 368-5 КК України) заступника начальника Одеського обласного ТЦК та депутата місцевої ради-військовослужбовця Одеського РТЦК проведено 12 обшуків. Підготовлені клопотання про накладення арешту на майно.

Окрім кримінально-правового реагування, стосовно посадових осіб ТЦК складено 14 протоколів про вчинення військових адміністративних правопорушень, передбачених ст. 172-15 КУпАП (недбале ставлення до військової служби).

Раніше в ТЦК повідомили, що військкома Єгора Смирнова з міста Южне Одеської області перевели на службу в одну з бригад, що виконує завдання на передньому рубежі, після повідомлень, що він під час війни "став доларовим мільйонером". Напередодні про це писав колишній народний депутат України Ігор Мосійчук

Читайте також: Справа одеського блогера, якого утримували в ТЦК: що робити в такій ситуації та як реагують силовики