Справу депутата Одеської облради скеровано до суду - САП

30 грудня 2022 р. 13:11

Справу депутата Одеської облради скеровано до суду - САП

Фото: НАБУ

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував до Вищого антикорупційного суду обвинувальний акт стосовно депутата Одеської обласної ради, якого влітку 2022 року викрито на одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України), йдеться в повідомленні відомства. 

За версією слідства депутат Одеської обласної ради від партії "Довіряй ділам", голова постійної комісії з питань охорони здоров'я та соціальної політики облради Дмитро Чапір вимагав та отримав від директора медичного закладу за неперешкоджання в діяльності підприємства та за «гарантію» залишення на посаді 120 тисяч гривень неправомірної вигоди. 7 червня його викрили «на гарячому» під час одержання грошей. 

Вже 22 червня видання "Слово і Діло" із посиланням на джерела у НАБУ повідомило, що депутат вийшов із СІЗО під 992 тисяч гривень застави. 

За вчинене депутату загрожує покарання від п’яти до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

9 грудня прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та детективи Національного антикорупційного бюро оголосили про підозри у хабарництві та участі у злочинній організації трьом заступникам Одеського міського голови. Як повідомляють у САП, йдеться про першого заступника мера Михайла Кучука, виконувача обов’язків заступника міського голови Одеси – керівника апарату виконавчого комітету Одеської міської ради Олега Бриндака, та заступницю міського голови Одеси Світлану Бедрегу