На ремонт пошкодженого через обстріли миколаївського інституту виділили 4 мільйони

24 жовтня 2024 р. 11:55

На ремонт пошкодженого через обстріли миколаївського інституту виділили 4 мільйони

ФОТО: Фонд Держамайна України

У Миколаєві оголосили аукціон на ремонт фасаду інституту, якій було пошкоджено внаслідок ворожих обстрілів. На це з бюджету запланували витратити понад 4 мільйонів гривень.  

Про це повідомив Центр публічних розслідувань з посиланням на систему публічних закупівель Prozorro.

Планується капітальний ремонт центрального фасаду триповерхового Лабораторного корпусу № 3 з заміною вікон Інституту імпульсних процесів і технологій НАН України по проспекту Богоявленському, 4Н3А/2 у Миколаєві.

На капітальний ремонт оголосила два аукціони. Згідно з першим тендером, очікувана вартість закупівлі складає 2 мільйони 159 тисяч 685 гривні, з другим - 2 мільйони 59 тисячі 464 гривні. 

Кінцевий строк подання тендерних пропозицій - 8 листопада, аукціони заплановано провести 11 листопада. Розмір мінімального кроку пониження ціни становить 0,50% від очікуваної вартості. Забезпечення тендерної пропозиції не вимагається.

Ремонтні роботи обраний підрядник має завершити до 20 грудня 2024 року. Оплата буде здійснюватись після приймання робіт.

Згідно з документацією, підрядник має здійснити розбирання та демонтаж, зовнішнє оздоблення, виготовлення та монтаж металевого каркаса, монтаж стіновий сендвіч панелі, монтаж добірних планок 2 та 3 поверхів будівлі. А також - виготовлення та монтаж вікон 2 та 3 поверхів будівлі.

У липні Інститут імпульсних процесів і технологій НАН України уклав угоду на виготовлення проєктно-кошторисної документації з ФОП Шарапов Сергій Миколайович за 82 тисячі гривні. Також уклали угоду на виготовлення обмірних креслень центрального фасаду за 16 тисяч гривень.

Згідно з даними аналітичної онлайн-системи YouControl, ФОП Шарапов Сергій Миколайович був зареєстрований у 2021 році. Основний КВЕД - діяльність у сфері інжинірингу, геології та геодезії, надання послуг технічного консультування в цих сферах. У державних закупівлях ФОП став брати участь тільки у 2024 році, на який заробив 98 тисяч гривень. 

Нещодавно у Миколаєві на ремонт одного з корпусів онкологічного диспансеру виділили понад 138 мільйонів гривень. Розпочали ремонт ще у 2019 році, а у 2021 році наголосили, що об’єкт готов на 85%. 

Також на Миколаївщині уклали угоду на ремонт укриття, будівництво якого запланували ще у 2019 році. На це з бюджету виділили понад 19 мільйонів гривень. Тендер виграло товариство, яке було зареєстровано майже рік тому, але це не завадило бенефіціару фірми заробити понад 40 мільйонів гривень на державних тендерах. 

Анна Бальчінос