У власниці одеських готелів виявили фіктивне українське громадянство

13 серпня 2022 р. 12:31

У власниці одеських готелів виявили фіктивне українське громадянство

Слідчі Державного бюро розслідувань виявили, що власниця одеського готелю "Аркадія" отримала громадянство України, не маючи на те усіх законних підстав, фізично знаходячись на території рф.

Про це повідомляє Центр публічних розслідувань з покликанням на ухвалу Одеського апеляційного суду.

За версією слідства, працівники Державної міграційної служби, зловживаючи службовим становищем та з метою отримання хабаря, посприяли отриманню нею українського громадянства начебто на підставі територіального походження. 

Крім того, слідчі наголошують, що громадянства російської федерації жінка не позбавилась, продовжує жити на території рф, публічно підтримує збройну агресію проти України, та не визнає поширення державного суверенітету України на тимчасово окуповані території України.

Використовуючи українське громадянство, підозрювана зареєструвала на себе та своє близьке оточення ряд об`єктів нерухомості в Одеській області та веде господарську діяльність з надання готельних послуг. Прибуток від бізнесу в Україні вона отримує, перебуваючи на території рф.

В готелі «Аркадія» проведено обшук та вилучено документацію. 

Зазначимо, що кінцевим бенефіціарним власником готелю є Ліна Аківісон - донька бізнесмена з росії Ігоря Аківісона.

Також вона є власницею виробничо-комерційної фірми "Вікторія" (готель "Моцарт"), ТОВ "П.А.Л.А.Д.А." (готель "Одеса"), ТОВ "Крол" та ТОВ «Одеський готель “Центральний”».

Раніше Печерський суд Києва оприлюднив чотири ухвали щодо передання цих готелів в Одесі у керування Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). 

ДАБК Одеської міської ради зафіксувала незаконне будівництво дев'яти таунхаусів - без належним чином розробленої та затвердженої проєктної документації та порушенням будівельних норм.