В ДБР розпочали розслідування жорстокого затримання одесита військкоматом на очах у родини

15 листопада 2023 р. 15:00

В ДБР розпочали розслідування жорстокого затримання одесита військкоматом на очах у родини

Фото: ДБР

Працівники ДБР розслідують насильницькі дії військових та правоохоронців під час вручення повістки чоловіку в Одесі.

В Державному бюро розслідувань зазначили, що 14 листопада низкою одеських телеграм-каналів було поширено відео, на якому працівники обласного центру комплектування спільно з правоохоронцями одягли кайданки на чоловіка та силоміць заштовхали його в авто за, нібито, відмову від отримання повістки.

Читайте також: Справа одеського блогера, якого утримували в ТЦК: що робити в такій ситуації та як реагують силовики


Фото: скрин з відео 

Згідно з відео, подія відбулася в мікрорайоні Райдужний. На одному з них видно, як чоловік лежить на землі, йому надягають наручники. Далі його намагаються силоміць посадити в білий мінівен без розпізнавчих знаків. Тим часом починають збиратися люди, натовп протестує проти затримання. Так, жінка з дитиною стоїть біля авто і кричить: "Він ув'язнений? Він убив людину? За що ви його так зв'язали? Ви його не затримаєте! За що?". Чоловік у формі відповідає: "Його везуть до адвоката, ухилення від призову, він повістку в ТЦК отримає". 

Читайте також: В цьому році ДБР розслідує понад 250 кримінальних проваджень за фактами порушень у військкоматах та ВЛК

Детективи розпочали розслідування цього інциденту та вже провели слідчі дії, допитали свідків, а також усіх учасників події. Також вилучено відповідні відеозаписи та адміністративні матеріали.

Наразі відкрито кримінальне провадження за фактом перевищення військовими службовими особами та правоохоронцями службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України, ч. 2 ст. 365 КК України).

Триває досудове слідство, встановлюються всі обставини інциденту.

Інтент звернувся до Одеського обласного територіального центру комплектації та соціальної підтримки за коментарем, але відповіді не отримав.

Читайте також: Справа ексвійськкома Борисова: розслідування продовжили, а заставу зменшили