В Одесі працівників лікарень звинувачують у закупівлі товарів за завищеними цінами

17 липня 2024 р. 14:33

В Одесі працівників лікарень звинувачують у закупівлі товарів за завищеними цінами

Фото: freepik.com

Трьох посадовців одеських лікарень підозрюють у службовій недбалості за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України. 

Їх звинувачують у закупівлі товарів для медустанов за завищеними цінами - завдали державі збитків на понад три мільйони гривень, повідомляє відділ комунікації поліції Одещини.

"Розпочавши у 2022 році кримінальне провадження за фактом можливих порушень у сфері  публічних закупівель в одній з комунальних некомерційних підприємств, слідчі зібрали достатньо доказів для повідомлення службовій особі медзакладу про підозру у службовій недбалості. Окрім того, у результаті проведених слідчо–розшукових заходів правоохоронці виявили ознаки аналогічних правопорушень, які вчинялись і в інших медичних установах міста", - зазначили правоохоронці.

За інформацією слідчих, двоє чоловіків та одна жінка, які займали різні посади в комунальних некомерційних підприємствах, відповідали за пошук найбільш економічно вигідних комерційних пропозицій для придбання товарно-матеріальних цінностей медичного призначення, необхідних для забезпечення закладів охорони здоров’я, що визначені опорними з надання медичної допомоги постраждалим унаслідок військової агресії рф проти України.

"Неналежне виконання працівниками своїх службових обов’язків призвело до укладення договорів з кількома суб’єктами господарської діяльності про закупівлю товарів за завищеними цінами. Унаслідок цього на рахунки постачальників безпідставно було перераховано гроші за придбані медичні матеріали у сумі, що перевищувала ринкову вартість. Один фігурант спричинив медичній комунальній установі збитків на понад 700 тис. грн, другий – на понад 1,2 млн грн, а третя жінка – майже на 1,2 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Обвинувальні акти з усіх трьох проваджень скеровані до суду для розгляду справи по суті. 

Також правоохоронці виділили матеріали в окреме провадження, в рамках якого продовжують встановлювати інших осіб, які можуть бути причетні до скоєння аналогічних правопорушень.

Ната Чернецька

Ната Чернецька