В Одесі відновлення пошкодженого ліцею подорожчало у сім разів

25 червня 2024 р. 14:24

В Одесі відновлення пошкодженого ліцею подорожчало у сім разів

Фото: Суспільне

В Одесі на ремонт Михайлівського ліцею після влучання 29 грудня 2023 року на його подвір'я російської ракети потрібно 35 мільйонів гривень. 

Про це на засіданні виконкому 25 червня 2024 року повідомив мер Одеси Геннадій Труханов

Він зазначив, що ззовні будівля була пошкоджена помірно. Тоді виділили 6 млн грн. Але експертиза показала, що вибухом значно порушено технічні характеристики споруди. Вона потребує термінового ремонту конструкцій, укріплення фундаменту тощо. Тому було прийняте рішення, що капремонтом займеться профільне Управління капбудівництва, а не Департамент освіти та науки, як планувалося раніше. 

"На чергову сесію вносимо зміни до бюджету, якими, зокрема, виділяємо 35 мільйонів гривень, щоб якнайшвидше виконати відновлювальні роботи та дати можливість відвідувати ї школу у новому навчальному році", - зазначив Труханов. 

Виконавчий комітет зокрема на позачерговому засіданні вирішив передати усю проєктну документацію щодо ремонту ліцею управлінню капітального будівництва міської ради.

Читайте також: В одеській мерії хочуть зберегти повноваження Управління капітального будівництва, щоб  проводити мільярдні капремонти

29 грудня 2023 року російська армія завдала масованого ракетного удару по Україні. Ворог поцілив у житлові будинки мирних жителів. Внаслідок атаки двоє одеситів загинули. 15 людей отримали поранення, серед них двоє дітей - 6 та 8 років. 

Нагадаємо, мільйони на відбудову Херсонщини отримала фірма, пов'язана з новим заступником голови ОВА.

Раніше ЦПР розповідав, що із початку року на відбудову соцзакладів Херсонщині витратили понад 56 мільйонів гривень. Найбільше бюджетних коштів витратили як раз на відбудову опорної школи та сховища у Високопільській громаді.

Кирило Бойко