В Одесі за підозрою у корупції затримали інспекторів Держпродспоживслужби

02 квітня 2024 р. 15:12

В Одесі за підозрою у корупції затримали інспекторів Держпродспоживслужби

Фото: Одеська облпрокуратура

Посадовців ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області звинувачують у системній корупції під час експорту сільськогосподарської продукції за кордон.

Про це повідомляють в Одеській облпрокуратурі.

За їх інформацією, слідчі затримали двох інспекторів ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області після одержання 32 000 тис. грн від суб’єкта господарювання за оформлення 33 сертифікатів.

За даними ДБР, йдеться також про начальника Управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області.

"Налагодили корупційний механізм по видачі фітосанітарних сертифікатів для експорту сільськогосподарської продукції за кордон без реального відбору проб з партії сільськогосподарської продукції", - зазначили в прокуратурі.

Посадовцям інкриміновано вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Вирішуються питання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

На даний час встановлюються інші причетні посадовці Держпродспоживслужби. Досудове розслідування триває.

Раніше Державне бюро розслідувань на Одещині звинуватило посадовця Укртрансбезпеки в тому, що він заробляв мільйони на поборах із зернотрейдерів. За версією слідства, чиновник заробляв, пропускаючи фури з зерном, що не відповідали габаритно-ваговим нормам.

Повідомлялося, що він поставив на потік заробіток на вагових комплексах Уктрансбезпеки на всіх основних транспортних розв’язках Одещини. За безперешкодний проїзд вантажівки з перевищеною допустимою вагою посадовець брав з перевізників тисячу гривень. У тому числі гроші платили практично всі зернотрейдери, які перевозили продукцію в порти Одещини. За оперативними даними, щомісячно співробітник дорожнього контролю таким чином заробляв щонайменше мільйон гривень.

Ната Чернецька