"Кнопкодавство" на сесії Одеської міської ради

13 лютого 2023 р. 17:05

"Кнопкодавство" на сесії Одеської міської ради

Зображення: ЦПР

Журналісти Центру публічних розслідувань вкотре зафіксували факт неперсонального голосування депутатами Одеської міської ради.

Під час XVІІ сесії Одеської міської ради VIII скликання 8 лютого представниця фракції "Довіряй ділам" Оксана Антонішак неодноразово голосувала за свого колегу по фракції Василя Ієремію

Відео: ЦПР

Зазначимо, що на сесії багато рішень не було прийнято через нестачу голосів у фракції "Довіряй ділам", до багатьох питань депутатський корпус повертався неодноразово. Наприклад, до пункту 3.4 поверталися чотири рази. Як бачимо, Василь Ієремія вказаний у результатах голосування, хоча в залі його в цей момент не було.


Зображення: офіційний сайт міста Одеса

Цікаво, що питання "кнопкодавства" цього разу підняли навіть самі депутати.

Депутат Петро Обухов: А з яких пір у нас можна голосувати одній людині за двох депутатів?
Депутатка Жанна Мандриченко: Я хочу підтримати (запитання Петра Обухова, - ред.). Ми в залі не бачимо депутата Ієремію, а його картка голосує. Ми бачимо це по голосах (у результатах голосування на сайті міської ради, - ред.). І ми бачимо, що за нього голосували. Я думаю, що це не необхідно розглядати детально.
Міський голова Геннадій Труханов: Ви мені сказали. Що я маю робити? Моє прізвище Труханов Геннадій. Що Ви в мене хочете запитати?
Депутатка Жанна Мандриченко: Ви головуючий, ви повинні прийняти рішення відповідно до регламенту. Пані Жилкіна можливо Вам підкаже що робити.
Міський голова Геннадій Труханов: Не треба мені підказувати. Будьте уважні, депутати, за вами спостерігають.
/сміх в сесійній залі/
Мандриченко, Обухов, вся фракція ЄС за вами спостерігають. Тому не голосуйте один за одного. Особисто голосуйте на сесії міської ради. Так правильно я сказав? Ви задовільнені?

Це не перший випадок, коли депутати цієї каденції голосують неперсонально. У 2021 році були зафіксовані випадки, коли депутатки Ірина Куценко та Тетяна Плаксій (обидві представниці фракції "Довіряй Ділам") голосували одна за одну. 

Читайте також: