В Одесі затримали ексміліціонера, який за гроші обіцяв працевлаштування до Нацполіції - прокуратура

06 серпня 2024 р. 10:18

В Одесі затримали ексміліціонера, який за гроші обіцяв працевлаштування до Нацполіції - прокуратура

Фото: Одеська обласна прокуратура

В Одесі повідомили про підозру колишньому працівнику правоохоронних органів за фактом одержання та вимагання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

Про це повідомили в Одеський облпрокуратурі.

За даними слідства, підозрюваний запропонував допомогти своєму знайомому вирішити питання про отримання посади оперуповноваженого в підрозділах Національної поліції України.

"Він обіцяв за 8000 доларів США, через свої нібито знайомства у поліції та за його особистого посередництва, забезпечити працевлаштування до Одеського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції. Підозрюваний в минулому працював інспектором чергової частини УДАІ ГУМВС України в Одеській області. Після звільнення у 2010 році він вже мав проблеми із законом", - зазначили в прокуратурі.

Чоловіка затримали під час одержання частини  обумовленої суми. 

За клопотанням прокурора йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави. 

Раніше в Одесі затримали людей, яких підозрюють у продажі посад в прокуратуру та СБУ. 

Так, громадянин сусідньої європейської країни, який за інформацію спецслужб, видавав себе за контррозвідника, за кошти обіцяв військовому працевлаштування в одному з обласних управлінь спецслужби.

А от держвиконавець державної виконавчої служби в Одесі, знаючи, що знайома його друга бажає взяти участь у конкурсі на зайняття вакантної посади прокурора в одній з окружних прокуратур Одеси, запропонував свою допомогу за 35 тисяч доларів.

Обом підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

Ната Чернецька

Ната Чернецька