В Одесі затримали людей, яких підозрюють у продажі посад в прокуратуру та СБУ

02 лютого 2024 р. 21:26

В Одесі затримали людей, яких підозрюють у продажі посад в прокуратуру та СБУ

Фото: Одеська обласна прокуратура

1 лютого СБУ затримала на Одещині громадянина сусідньої європейської країни, який обіцяв військовому працевлаштування в одному з обласних управлінь спецслужби. 2 лютого обласна прокуратура затримала службовця, який пропонував працевлаштування до прокуратури

Про це повідомили відповідні відомства.

В першому випадку чоловік видавав себе за контррозвідника, стверджують в Службі безпеки, а після одержання грошей обривав зв'язок з покупцем.


Фото: СБУ

Співробітники СБУ затримали чоловіка під час отримання коштів від військового. За даними слідства, підозрюваний обіцяв розв'язувати питання щодо переведення військового до СБУ.

Повідомляється, що чоловіка раніше затримувала Нацполіція за крадіжки банківських коштів, а один із районних судів Києва розглядає обвинувальний акт за декількома епізодами.

Затриманому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене повторно).

В другому випадку повідомлено про підозру держвиконавцю державної виконавчої служби в Одесі та його спільнику за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману та підбурювання до надання неправомірної вигоди (ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 190, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 КК України).

Як повідомила Одеська обласна прокуратура, посадовець, знаючи, що знайома його друга бажає взяти участь у конкурсі на зайняття вакантної посади прокурора в одній з окружних прокуратур Одеси, запропонував свою допомогу за 35 тисяч доларів. Також він залучив колишнього працівника прокуратури.

Держслужбовця затримали під час одержання хабаря біля одеського торгового центру в порядку ст. 208 КПК України.

Обом підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави.