Патрульного поліцейського в Одесі затримали за підозрою у допомозі любителям пити за кермом

22 квітня 2024 р. 17:14

Патрульного поліцейського в Одесі затримали за підозрою у допомозі любителям пити за кермом

Фото: СБУ

Співробітники Служби безпеки України за сприяння керівництва Патрульної поліції викрили в Одесі працівника патрульної поліції, який організував схему систематичного отримання хабарів.

Як повідомили в СБУ, за даними слідства, старший інспектор з особливих доручень одного з підрозділів управління вимагав гроші від громадян за анулювання адміністративних протоколів за керування авто у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння та повернення водійських посвідчень у судовому порядку.

Оперативники спецслужби задокументували факт отримання зловмисником неправомірної вигоди - 3,5 тисячі доларів від місцевого мешканця за розв'язання питання щодо непритягнення його до адміністративної відповідальності.

Правоохоронці затримали старшого лейтенанта поліції.

Наразі фігуранту повідомлено про підозру за частиною 3 статті 369-2 (вимагання неправомірної вигоди за здійснення впливу) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Раніше ВАКС оголосив вирок колишньому слідчому одного з відділів Одеського Управління СБУ, засудивши того до дев'яти років ув'язнення. 

Колишнього слідчого в ОВС слідчого відділу Управління СБУ в Одеській області визнано винуватим у вимаганні та одержанні від громадянина неправомірної вигоди у розмірі 80 тисяч доларів за вчинення процесуальних та слідчих дій, що вплинули на пом’якшення запобіжного заходу, скасування арешту майна та банківських рахунків іноземця.