В Одеській міській раді мобілізувались троє депутатів, а в обласній не знають скільки

08 червня 2024 р. 11:11

В Одеській міській раді мобілізувались троє депутатів, а в обласній не знають скільки

Фото: ArmyInform

Троє депутатів Одеської міської ради мобілізувалися до лав Збройних сил України з початку повномасштабної агресії.

Про це Центру публічних розслідувань повідомили в міській раді у відповідь на інформаційний запит.

За даними міськради, двоє з мобілізованих — позафракційні обранці, а один - представник партії "Довіряй ділам".  

При цьому в мерії зазначили, що у департаменті з організації роботи Одеської міської ради відсутня відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація щодо мобілізованих депутатів Одеської міської ради.

Прізвищ депутатів звісно невідомо, але, наприклад, раніше повідомляли про те, що до лав ЗСУ долучився заступник Одеського міського голови Олег Бриндак

Заступника мера Олега Бриндака звільнили з посади віцемера у жовтні 2023 року. 

До того він заявляв, що з посади віцемера не йде. У липні того ж року Вищий антикорупційний суд України задовольнив клопотання детективів Національного антикорупційного бюро України та прокурорів щодо подовження термінів розслідування за підозрою бізнесмена Володимира Галантерніка у створенні злочинної організації в Одесі. Колишній посадовець фігурує в цій справі. 

Зазначимо, що у 2022 році депутат міської ради Ігор Батраков оприлюднив 4 березня допис у Facebook про те, що долучився до несення служби у лавах Одеської поліції..

Депутат Сергій Узунов також з березня служить у лавах Національної поліції.

   

Також про своє доєднання до лав територіальної оборони повідомляли депутати Дмитро Танцюра та Олександр Шеремет. 

Утім зазначимо, що ці депутати не відвідують усі засідання комісій, але відвідують пленарні засідання. Тобто зі складу міської ради вони не виходили.

 Також фото у формі викладав у 2022 році депутат Андрій Кісловський, але Оперативне командування "Південь" спростувало причетність його до Збройних сил.

Натомість в Одеській обласній раді на запит ЦПР відповіли, що не володіють інформацією щодо мобілізованих обранців. 

"Відповідно до положень підпункту 2.1.4. Регламенту Одеської обласної ради VIII скликання депутати обласної ради здійснюють свої повноваження на громадських засадах, не пориваючи з виробничою або службовою діяльністю. Згідно з вимогами Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 грудня 2022 року № 1487, в обласній раді ведеться персональний облік призовників, військовозобов’язаних та резервістів, які працюють у виконавчому апараті Одеської обласної ради. З огляду на вищевикладене, Одеська обласна рада не володіє запитуваною Вами інформацію", - наголосили в раді.

Кирило Бойко