"За участь у проведенні псевдореферендуму": в Херсоні затримали жінку та повідомили про підозру в колабораціонізмі

22 травня 2024 р. 11:53

"За участь у проведенні псевдореферендуму": в Херсоні затримали жінку та повідомили про підозру в колабораціонізмі

Фото: пропагандистські ЗМІ

Жительці Херсонщини повідоміли про підозру в колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України). Також їй обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, 65-річна підозрювана погодилась на співпрацю із рф та доєдналася до роботи "дільничної виборчої комісії" окупантів, яка діяла на території Корабельного району Херсона. 

Читайте також: Суд арештував майно ексдепутата Херсонської облради, який очолив окупаційне "міністерство".


Фото: Херсонська облпрокуратура

"В вересні 2022 року жінка із скринькою для бюлетенів здійснювала подворовий обхід жителів мікрорайону, залучала їх до "голосування" щодо виходу Херсонщини зі складу України та приєднання до рф", - йдеться в повідомленні.  

Нагадаємо, в Одесі з другої спроби продали квартири херсонського колаборанта Сальдо та російського олігарха Шелкова. Загальна сума - майже 7 млн грн. За квартиру Володимира Сальдо боролися 9 осіб. Переможна ставка - 2,9 млн грн. Кошти підуть до Фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф.

Фонд державного майна виставив на продаж ці квартири наприкінці березня. Вони розташовані у Приморському районі Одеси, неподалік від пляжу "Аркадія". Заплановані на 17 квітня аукціони з продажу цих конфіскованих квартир не відбулися через відсутність потенційних покупців. 

Читайте також: Що відомо про заможне життя доньки гауляйтера Херсонщини Сальдо

Раніше суд конфіскував квартири Сальдо в Криму, Одесі та Херсоні, але активи доньки не чіпали.

Ната Чернецька