Здавав місця дислокації ЗСУ та Морської охорони: фельдшера швидкої підозрюють у держзраді

20 серпня 2024 р. 17:52

Здавав місця дислокації ЗСУ та Морської охорони: фельдшера швидкої підозрюють у держзраді

Фото: СБУ

Фельдшеру станції екстреної медичної допомоги на Одещині повідомили про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Читайте також: Колаборанти півдня: з понад 400 справ суди не розглянули навіть і 150 кримінальних проваджень

За інформацією прокуратури та СБУ, чоловік здавав рф місця дислокації особового складу підрозділів Сил ТрО ЗСУ, ДПСУ та Морської охорони на території Ізмаїльського району.


Фото: Одеська обласна прокуратура 

"Ще одним його завданням було спостереження за динамікою заходів суден у місцевий порт та різновидами вантажів, що переміщуються ними. Ці дані окупанти використовували для підготовки нових та коригування повторних ударів на Подунав'я Одещини", - зазначили в прокуратурі.

Читайте також: Порушення законів і звичаїв війни: скільки зареєстровано на півдні

За інформацією СБУ, медпрацівник збирав розвідувальну інформацію під час поїздок по прибережній території, зокрема під час викликів швидкої.

"Отримані відомості зрадник відображав на гугл-карті, а потім відправляв скріншоти своєму куратору з фсб", - кажуть у СБУ.

Суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави.


Фото: Одеська обласна прокуратура 

Раніше очільницю відділу в Южненській міськраді на Одещині звинуватили в коригуванні російських обстрілів. Її підозрюють у встановленні локацій ППО та ключових електропідстанцій. Вона перебуває під вартою. 

Також військовому ЗСУ повідомили про підозру у держзраді та дезертирстві. Зараз він перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Ната Чернецька