Зрадник з Херсонщини намагався оскаржити своє покарання

09 вересня 2024 р. 14:32

Зрадник з Херсонщини намагався оскаржити своє покарання

Георгій Тамбовцев посередині. Фото: investigator.org.ua

Апеляційний суд 3 вересня залишив у силі обвинувальний вирок Луцького міськрайонного суду від 2 травня 2024 року щодо одного із ідеологів та ініціаторів "руської весни", проросійських заколотів та сепаратистських рухів у Херсоні – Георгія Тамбовцева

В ухвалі апеляційного суду його визнано винним у роботі на окупантів заступником одного з так званих "міністрів" Херсонщини. 

В апеляційній скарзі на вирок суду першої інстанції адвокат Тамбовцева вважав вирок необґрунтованим і винесеним з порушенням вимог кримінального процесуального законодавства. Там стверджувалось, що скриншоти з соціальних мереж і публікації з "невідомих" сайтів нібито не можуть вважатися належними та допустимими доказами, оскільки вони могли бути створені з метою проведення інформаційно-психологічних операцій для громадян України. 

Незважаючі на це, апеляційний суд назвав доводи, що вказані в апляційній скарзі, безпідставними. Також суд нагадав про велику кількість наявних у справі доказів і показів свідків, які багато років особисто знали обвинуваченого. 

Тож апеляційний суд залишив у силі вирок суду першої інстанції – сім років позбавлення волі з конфіскацією майна і забороною протягом 15 років обіймати посади в органах влади. 

Ухвала апеляційного суду і вирок Луцького міськрайонного суду від 2 травня 2024 року набрали законної сили.

Довідково: Георгій Тамбовцев є одним із ідеологів та ініціаторів "русской весны", проросійських заколотів та сепаратистських рухів у Херсоні. До повномасштабного вторгнення росії він розшукувався СБУ за те, що вербував людей до лав бойовиків так званої "ДНР". 

Суд першої станції встановив, що Тамбовцев добровільно пішов служити окупантам та 1 червня 2022 року став заступником начальника окупаційного департаменту молодіжної політики, сім’ї та спорту. Пізніше цей департамент переформатували в незаконне міністерство, тож засуджений став заступником так званого міністра.
 

Володимир Шкаєв