Херсонський нардеп Іванов живе у квартирі батька, користується його автівкою та не має жодних заощаджень

02 травня 2024 р. 11:25

Херсонський нардеп Іванов живе у квартирі батька, користується його автівкою та не має жодних заощаджень

Фото: Facebook

Народний депутат Володимир Іванов, обраний відстоювати інтереси жителів Херсонської області, живе у київській квартирі батька, площею 26,6 квадратного метра.

Про це свідчить декларація політика, оприлюднена Національним агентством з питань запобігання корупції, повідомляє Центр публічних розслідувань.  

Читайте також: Працюють, заробляють, витрачають: рейтинг найбагатших нардепів від Одеської області

В дружини нардепа, Антоніни є недобудована квартира у Борисполі площею 88,6 квадратного метра. 

З власного транспорту в народного депутата мотоцикл Hyosung GT 650 2013 року випуску, а також він користувався автівкою батька Toyota Land Cruiser Prado 2008 року випуску.

Читайте також: Живуть на зарплату й зберігають мільйони: рейтинг миколаївських нардепів

З доходів в нього 663 тисячі 480 гривень заробітної плати. Заощаджень немає. 

Тим часом народна депутатка України Вікторія Вагнєр, обрана у парламент представляти інтереси жителів Херсонської області, торік отримала від управління соціальної політики Херсонської міської ради матеріальну допомогу у сумі 60 тисяч гривень.

А народний депутат України Павло Павліш від партії "Слуга народу" за 182-м виборчим округом (місто Херсон) задекларував, що у 2023 році не мав автівки, але користувався Audi Q7, а дружина - Infiniti Qx50. Раніше він був власником Mercedes-Benz. Зазначимо, що в деклараціях нардепа-юриста НАЗК знайшло розбіжностей на 7 мільйонів. Політик претендує на посаду судді Конституційного суду.

Раніше повідомлялося, за згідно з дослідженням Атестації депутатів місцевих рад, другий рік війни продемонстрував стійку тенденцію до поступового відсторонення депутатів Херсонської міської ради від життя громади, зменшення депутатської активності, втрату їхніх зв’язків з виборцями. Частково причини цього процесу є об’єктивними: місто знаходиться під постійними обстрілами. Значна частина містян й депутати разом з ними були вимушені виїхати за межі громади. Частково подібне відсторонення є результатом політики місцевої військової адміністрації, яка не бачить депутатів у системі взаємодії влади з громадою.

Кирило Бойко