Херсонський нардеп, в якого знайшли розбіжності на 7 мільйонів в минулих деклараціях, показав свої статки

30 квітня 2024 р. 12:57

Херсонський нардеп, в якого знайшли розбіжності на 7 мільйонів в минулих деклараціях, показав свої статки

Фото: sluganarodu.ua

Народний депутат України Павло Павліш від партії "Слуга народу" за 182-м виборчим округом (місто Херсон) задекларував, що у 2023 році не мав автівки, але користувався Audi Q7, а дружина - Infiniti Qx50. Раніше він був власником Mercedes-Benz.

Про це зазначається в декларації нардепа, повідомляє Центр публічних розслідувань. 

Політик володіє квартирою 69,9 кв. м та офісом 68,5 кв. м у Херсоні. Також в нього є 25% частка будинку у селі Вільне Херсонської області. Батьку там належить земельна ділянка 1,8 гектара.

Родина нардепа з 2022 року користується будинком 201,4 кв. м. у селі Ходосівка Київської області та земельною ділянкою 6,6 сотки.

Читайте також: Працюють, заробляють, витрачають: рейтинг найбагатших нардепів від Одеської області

Заробітна плата нардепа у 2023 році склала 772 тисячі гривень, а дружина отримала майже 19 тисяч гривень страхових виплат.

Готівкою він зберігав 700 тисяч гривень, 210 тисяч доларів, 95 тисяч євро. У банках - 7 тисяч 272 гривні, 320 доларів та 172 євро.

Зазначимо, що в деклараціях нардепа-юриста НАЗК знайшло розбіжностей на 7 мільйонів, повідомляє "Кавун.City". Політик претендує на посаду судді Конституційного суду.

"За нашою інформацією, відповідно до висновку НАЗК, за результатами повної перевірки вашої декларації, цитую, "активи, набуті кандидатом на посаду, перевищують доходи, одержані з законних джерел кандидатом на посаду на суму 7 772 979 гривень". Якщо перевести в долари, це приблизно 250 000 доларів", — зазначили в дорадчій групі експертів під час співбесіди на посаду.

На питання, чи було таке зауваження, Павло Павліш відповів, що такого зауваження від НАЗК не було: "У мене в висновку про повну перевірку декларації було зазначено, що я там на 29 000 гривень перевищив вартість автомобіля Мерседес Бенз. Інших порушень Національне агентство з запобігання корупції не виявило".

Експерти уточнили, що йдеться про результати спецперевірки, але з таким висновком Павло Павліш, за його словами, не знайомий. На запитання, як він може пояснити таку розбіжність між доходами і видатками, Павліш відповів, що це запитати варто в НАЗК, чому у них такі питання виникли. Розбіжність він відповідно заперечив.

Раніше повідомлялося, за згідно з дослідженням Атестації депутатів місцевих рад, другий рік війни продемонстрував стійку тенденцію до поступового відсторонення депутатів Херсонської міської ради від життя громади, зменшення депутатської активності, втрату їхніх зв’язків з виборцями. Частково причини цього процесу є об’єктивними: місто знаходиться під постійними обстрілами. Значна частина містян й депутати разом з ними були вимушені виїхати за межі громади. Частково подібне відсторонення є результатом політики місцевої військової адміністрації, яка не бачить депутатів у системі взаємодії влади з громадою.

Читайте також: Живуть на зарплату й зберігають мільйони: рейтинг миколаївських нардепів

Кирило Бойко