На Одещині розірвали дорожні тендери на понад 20 мільйонів

14 червня 2024 р. 16:24

На Одещині розірвали дорожні тендери на понад 20 мільйонів

Фото: rudana.com.ua

Визирська сільрада на Одещині розірвала договори на понад 24 мільйони гривень щодо капітального ремонту дорожніх покриттів.

Про це повідомили в Одеській облпрокуратурі.

За інформацією відомства, у 2023 році між Визирською сільською радою та підприємством, за результатами відкритих торгів, укладено чотири договори для капітального ремонту дорожніх покриттів у населених пунктах Одеського району.

"У порушення вимог ст. 23, 48 Бюджетного кодексу України замовником укладено правочини за відсутністю бюджетних асигнувань за предметами закупівель, що свідчить про їх нікчемність", - зазначили в прокуратурі.

Прокурори повідомили контролюючі органи про порушення процедури закупівлі.

Раніше у змові заради привласнення коштів підозрювали підрядника, двох чиновниць та підприємцю, яка здійснювала технічний нагляд. Крім того, правоохоронці вважали, що з підрядів, які отримувала фірма-фігурантка справи, відкати у розмірі 30 відсотків отримував сільський голова. 

Також очільницю одного з департаментів Херсонської ОВА звинуватили у змові з власником та керівником приватного товариства та заволодінні державними коштами при наданні послуг з технічного обстеження об'єктів, пошкоджених внаслідок агресії рф в Херсонській області.

А перед тим двом керівникам продовольчої служби відділу тилового забезпечення прикордонного загону на Херсонщині повідомили про підозру у закупівлі продуктів для військових за завищеними цінами.

За інформацією детективів ДБР, начальник продовольчої служби частини уклав договір на закупівлю круп для військової частини на понад 360 тисяч гривень.

Також читайте: Шахрайство з нерухомістю Одеси: деякі кейси міської влади

Олеся Ланцман