Апетити зростають: в Одесі реконструкція інфекційної лікарні обійдеться майже у 150 мільйонів

10 травня 2024 р. 15:24

Апетити зростають: в Одесі реконструкція інфекційної лікарні обійдеться майже у 150 мільйонів

Фото: Вікіпедія

Управління капітального будівництва Одеської міської ради оголосило новий тендер для обрання підрядника, якій проведе реставрацію одного з корпусів інфекційної лікарні.

Відповідна інформація оприлюднена в системі електронних закупівель Prozorro.

Йдеться про ремонтно-реставраційні внутрішні оздоблювальні роботи Валіховського корпусу літери "М", який є частиною КУ "Міська клінічна інфекційна лікарня"

Аукціон запланований в форматі відкритих торгів з особливостями на 24 травня. Очікувана вартість закупівлі 148 мільйонів 635 тисяч гривень. Роботи мають бути виконані до кінця 2025 року.


Фото: Скріншот з сайту Prozorro

Часто під час таких торгів не відбувається аукціону тож учасник не має конкурентів. 

 Згідно з технічного завдання підрядник повинен провести демонтажні роботи, улаштувати підлоги:  провести тепло- та гідроізоляцію, вирівняти підлоги та встановити пандуси. Крім того, планується ремонт дверних та віконних прорізів; ремонт вентиляції, трубопроводу та системи опалення.

Також він має встановити пожежну сигналізацію, зробити зовнішнє оздоблення будівлі, закупити меблі.

Зазначимо, що тендер на ремонт інфекційної лікарні оголошують вже не вперше. У серпні минулого року Управління капітального будівництва Одеської міської ради обрало підрядника на ремонт корпусу. Тоді вартість робіт оцінили у 64 мільйони 713 тисяч гривень. Але згодом тендер скасували.

Нагадаємо, в Одесі обирають підрядника, якому заплатять за реконструкцію будівель "Пологового будинку №5". На роботи готові витратити 147 мільйонів 189 тисяч гривень. 

Нагадаємо, комунальна установа "Центр фінансування та господарської діяльності закладів та установ системи освіти Пересипського району Одеси" обрала постачальника меблів для облаштування споруд цивільного захисту закладів освіти за 2 120 065 млн грн. Про це йдеться в системі електронних закупівель Prozorro. За даними системи, закупівлю провели в форматі відкритих торгів з особливостями й конкурентів в підприємиці Марини Шишко не було. 

Раніше комунальна установа "Ананьївський ліцей №1 Ананьївської міської ради" в Одеській області провела закупівлю для обрання компанії, якій заплатить за швидкоспоруджувані захисні споруди цивільного захисту модульного типу для укриття на 125 осіб. Як зазначається в системі електронних закупівель Prozorro, тендер 4 травня провели в форматі відкритих торгів з особливостями. Надати та встановлювати укриття має товариство з обмеженою відповідальністю "Гарантбудплюс". Конкурентів в компанії не було. За даними сервісу YouControl, ТОВ "Гарантбудплюс" - молода компанія зареєстрована у 2022 році в Києві. Власниками є двоє зареєстрованих в Донецьку українців — Едуард Кошелєв та Денис Левковець. Компанія повинна буде завершити роботу до 30 липня 2024 року за 10 мільйонів 490 тисяч гривень.

Ірина Глухова