Депутата Одеської міськради підозрюють у шахрайстві з нерухомістю на понад 10 млн

28 травня 2024 р. 15:39

Депутата Одеської міськради підозрюють у шахрайстві з нерухомістю на понад 10 млн

Фото: Прокуратура Одеської області

Члена постійної комісії Одеської міськради з комунальної власності підозрюють у шахрайстві з нерухомістю в центрі міста на понад 10 млн грн.

Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура

За фактами фальсифікації документів та їх використання, шахрайського заволодіння комунальним майном та легалізації (ч. 3 ст. 28, ч.ч. 3, 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 209 КК України) повідомили про підозру депутату Одеської міської ради та трьом учасникам організованої групи.

За даними слідства, депутат розробив схему незаконного збагачення через реєстрацію права власності на об’єкти нерухомості, які прямо або опосередковано були власністю територіальних громад. До свого плану він залучив знайомого адвоката та виконавців із кола довірених осіб.   

"Спільники підшукували комунальні приміщення першого та другого поверхів в центрі Одеси, орендували їх через підконтрольні громадські організації та підприємства, а потім викупали на неконкурентній основі. Після чого, збільшували площу вже викуплених приміщень за рахунок горищ і підвалів та на підставі сфальсифікованої документації реєстрували право власності на підставних осіб. Частину незаконно отриманих у власність нежитлових приміщень переобладнали у житлові квартири та реалізували добросовісним набувачам", - зазначили в прокуратурі.

За їх інформацією, в такий спосіб учасники організованої групи заволоділи трьома об’єктами нерухомості в середмісті Одеси, спричинивши територіальні громаді понад 10 млн грн збитків.

Тривають слідчі дії щодо інших епізодів діяльності організованої групи.

Співорганізатору та двом виконавцям обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави. Стосовно депутата-організатора вирішується питання про оголошення у розшук та надання судом дозволу на затримання з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За інформацією ЦПР, йдеться про депутата Олександра Матвєєва із партії мера Одеси Геннадія Труханова "Довіряй ділам".

Читайте також: Тільки 30% депутатів Одеської міськради прозвітували про свою діяльність за 2023 рік

Ната Чернецька