Депутати Одеської облради батько й син Паращенки отримали понад 2 мільйони дивідендів

04 вересня 2024 р. 17:22

Депутати Одеської облради батько й син Паращенки отримали понад 2 мільйони дивідендів

Сергій (молодший) та Сергій (старший) Паращенки. Фото: Фейсбук Паращенка старшого

Депутати Одеської облради Сергій Паращенко старший та Сергій Паращенко молодший у серпні та червні 2024 року отримали на двох 2,2 мільйона гривень від фермерських підприємств.

Про це Центр публічних розслідувань дізнався з повідомлення про суттєві майнові звіти депутатів.

Тож Паращенко старшому приватне підприємство "Агрофірма Ташлик" перерахувало сім разів по 111,7 тисячі гривень. Розрахунки здійснювались з 16 по 23 серпня. До того, в червні, Паращенко отримав від ПП 446,9 тисячі гривень двома траншами по 223,4 тисячі. Тож на сьогодні від підприємства депутат отримав 1,2 мільйона гривень.

Сергій Паращенко (старший) – 52 роки. В 2010 році був обраний в Одеську обласну раду від Партії регіонів. У 2015 році був обраний до Одеської обласної ради від БПП "Європейська солідарність". З березня 2019 року по грудень 2020 року керував Одеською обласною радою. Нині разом із сином в Одеській облраді представляє політичну партію "За майбутнє".

Паращенко молодший дивіденди впродовж серпня отримав від фермерського господарства "Агрофірма Бургуджі". Сума нарахувань була така сама, як і в батька – 111,7 тисячі гривень, й також надходила сім раз впродовж серпня. А у червні ФГ перерахувало йому 223,4 тисячі гривень. Тож загальна сума дивідендів склала 1 мільйон гривень.

Обидва підприємства – Агрофірма Бургуджі та Агрофірма Ташлик – входять до групи родини Паращенко. Бенефіціаром Ташлику є Паращенко старший, а Бургуджі – молодший.

Скрін з YouControl

Нагадаємо у рейтинг найбагатших депутатів облради від ЦПР Сергій Паращенко старший потрапляв двічі. Й обидва рази в п’ятірку депутатів-землевласників. Адже він має 99 гектарів землі. Найбільше за нього мають депутати Олександр Маланюк  162 гектари, Олег Казимиров – 122,06 гектари та Олег Кутателадзе (точніше його дружина) 106,3 гектара.

Читайте також: Золото, земля в Ісландії, мільйонні статки: рейтинг найбагатших депутатів Одеської облради за 2023 рік 

Олеся Ланцман