Депутатка Херсонської облради предстане перед судом за співпрацю з окупаційною владою

30 травня 2024 р. 17:08

Депутатка Херсонської облради предстане перед судом за співпрацю з окупаційною владою

Світлана Межерицька. Фото: ІРС

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно депутатки обласної ради  за фактом  колабораційної діяльності. 

Про це розповіли в Херсонської обласної прокуратури

Слідством встановлено, що обвинувачена у липні 2022 року пішла на співпрацю із ворогом та обійняла посаду "начальника" у незаконному "Управлении здравоохранения Департамента социальной политики ВГА Херсонского городского территориального округа".  

Усвідомлюючи наслідки своєї співпраці із ворогом, жінка використовувала у роботі псевдонім. На посаді виконувала розпорядження окупаційної влади, налагоджувала роботу закладів системи охорони здоров’я за російськими стандартами та протоколами. Наразі вона утримується під вартою, де очікуватиме на вирок суду. 

Під час обрання запобіжного заходу підозрювана заперечила свою провину, повідомила, що голова окупаційної адміністрації володимир сальдо особисто пропонував їй очолити обласне управління охорони здоров’я, на що вона відповіла відмовою. Додала, що їй ще кілька разів пропонували очолити різні медичні заклади, проте вона не погоджувалась.

Також зазначила, що продовжувала перебувати на посаді, на яку її було призначено ще до окупації, проте робота Управління майже не велась, до того ж жодних документів, як посадова особа вона не підписувала. Водночас не змогла пояснити щодо наявності її підпису, як начальника Управління охорони здоров’я Департаменту соціальної політики ВЦА Херсонської міської територіальної громади, створеного окупаційною адміністрацією.

У повідомлені прокуратури ім'я зрадниці не називають. Однак, за данними ЗМІ мова скоріш за все про Світлану Межерицьку. Адже саме вона до грудня 2022 року очолювала Управління охорони здоров’я Херсонської міської Ради. А у 2020 році її обрано депутаткою Херсонської обласної ради від партії "Наш край". 

Олеся Ланцман