Доля одеського винзаводу на Французькому бульварі: новий власник почав оформлювати землю

10 лютого 2024 р. 19:49

Доля одеського винзаводу на Французькому бульварі: новий власник почав оформлювати землю

Фото: privatization.gov.ua

Компанія "Каплор 7", яка 14 вересня 2021 року виграла аукціон з приватизації заводу "Одесавинпром", запропонувавши за нього 234,9 млн грн (у 3,6 раза дорожче за стартову ціну), почала відводити під об’єкт землю.

Про це йдеться в проєктах рішення Одеської міської ради, повідомляє "Центр публічних розслідувань". 

Так, в блоку земельних питань з’явився пункт про об’єднання відразу трьох ділянок заводу в 1,763 га  поки що для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості. Тобто на даний час без зміни цільового призначення.

Землю власник заводу хоче взяти в оренду на 15 років, до початку реалізації планувальних рішень території.

Раніше ЗМІ писали, що компанія "Каплор 7" пов'язана з одеським бізнесменом Вадимом Альперіним.

Альперін реалізує в Одесі низку будівельних проєктів. Зокрема, його компанії зводять багатоповерхові житлові будинки на Французькому бульварі та на місці колишнього дитсадка за адресою вулиця Академіка Глушка, 17 а.

Майновий комплекс "Одесавинпром" складається з 97 об'єктів нерухомості, 143 одиниць обладнання та транспортних засобів. Нерухомість розташована на Французькому бульварі, 8, 10, 12, на Атамана Головатого, 151 та Наливній, 2. В аукціоні брали участь 12 компаній. Згідно з Prozorro, переможцем стало ТОВ "Каплор 7", яке заплатило за лот 234,9 млн грн.

Раніше одеські депутати підтримали відведення землі на Краснова: в цьому районі може знаходитися курган.

Олеся Калайтович