Двох одеських медпрацівників звинуватили в закупівлі медичних матеріалів за завищеними цінами

02 лютого 2024 р. 19:37

Двох одеських медпрацівників звинуватили в закупівлі медичних матеріалів за завищеними цінами

Фото: pixabay.com

Збитки майже 2,5 мільйона гривень при закупівлі медичних матеріалів для опорних лікарень Одеси: правоохоронці повідомили медпрацівникам про підозру у службовій недбалості.

Про це повідомили в Нацполіції.

У березні 2022 року фігуранти відповідали за пошук найбільш економічно вигідних комерційних пропозицій для придбання товарно-матеріальних цінностей медичного призначення, необхідних для забезпечення закладів охорони здоров’я, у яких вони працюють, що визначені опорними з надання медичної допомоги постраждалим унаслідок військової агресії рф проти України. 

"Неналежне виконання медпрацівниками своїх службових обов’язків призвело до укладення договорів з кількома суб’єктами господарської діяльності про закупівлю товарів за завищеними цінами. Унаслідок цього на рахунки постачальників безпідставно було перераховано гроші за придбані медичні матеріали у сумі, що перевищувала ринкову вартість. Збитки, спричинені медичним комунальним установам склали майже 2,5 млн грн", - зазначили правоохоронці.

Слідчі повідомили фігурантам про підозру у службовій недбалості. Цей злочин кваліфікується за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України й карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Раніше в Одесі відбулись обшуки в колишнього генерального директора Одеського обласного центру екстреної медичної допомоги й медицини катастроф. Йому повідомили про підозру у розтраті чужого майна у великих розмірах.

Нагадаємо, в ОВА змінили практично всіх топчиновників та низку керівників лікарняних закладів. Фактично з команди Марченка на посаді залишився лише Дмитро Радулов. Інші заступники були звільнені.