Справу ексмера Чорноморська скерували до суду

31 травня 2023 р. 19:08

Справу ексмера Чорноморська скерували до суду

Фото: wikipedia

Обвинувальні акти стосовно колишніх заступника міністра захисту довкілля та природних ресурсів, міського голови Чорноморська та начальника відділу Держводагентства скерували до суду.

Про це повідомляють у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Чиновників звинувачують у схемі щодо виведення із державної власності земельної ділянки в акваторії Чорноморського порту.

В Нацполіції повідомляють, що фігуранти надали дозвіл та затвердили проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,7 га в акваторії Сухого лиману. Надалі цю земельну ділянку незаконно передали товариству в довгострокову оренду під будівництво об’єктів.

Державі завдано збитків на суму майже 25 млн грн.

У лютому 2023 року учасникам схеми повідомили підозри.

Наразі обвинувальні акти скеровано до суду. Колишньому заступникові керівника агенства водних ресурсів — ексзаступникові міністра захисту довкілля та природних ресурсів, колишньому міському голові Чорноморська  Валерію Хмельнюку, та ексначальникові відділу Держводагентства інкримінують ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) та ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Згідно з декларацією за 2019 рік, Хмельнюк був справжнім лідером за розміром річної заробітної плати серед мерів Одещини. Йому вдалося заробити 801 тис. 706 грн. Зазначимо, що роком раніше за рівнем зарплати Чорноморський міський голова був на другій сходинці, поступившись міському голові Южного Володимиру Новацькому

Раніше підозрюваного у посередництві в отримані директором порту "Чорноморськ" хабаря відправили у СІЗО.