Підозрюваного у посередництві в отримані директором порту "Чорноморськ" хабаря відправили у СІЗО

29 листопада 2022 р. 10:39

Підозрюваного у посередництві в отримані директором порту "Чорноморськ" хабаря відправили у СІЗО

Фото: usm.media

Вищий антикорупційний суд України обрав запобіжний захід директору ТОВ "Автотехцентр" Дмитру Травинову, якого слідство вважає посередником в отриманні неправомірної вигоди колишнім виконуючим обов'язки керівника державного підприємства "Морський торгівельний порт "Чорноморськ" у вигляді тримання під вартою, повідомляє Інтент з посиланням на Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру. 

Втім до слідчого ізолятора чоловіка доправлять після затримання - наразі він переховується від слідства. 

Заданими прокуратури, посередник, діючи від імені керівника порту звернувся до іншого підприємства та запропонував надати 250 тисяч доларів США хабаря за схвалення комітетом кредиторів, серед яких було державне підприємство, плану санації боржника - суб’єкта господарювання та за вчинення інших дій.

На той час справа про банкрутство цього товариства розглядалась в одному із господарських судів і схвалення плану санації за умови затвердження її судом надало б змогу інвестору відновити господарську діяльність на території порту підприємства-боржника.

Дії в.о. керівника держпідприємства кваліфіковані як прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою в особливо великому розмірі, а дії посередника - як посібництво у цьому злочині.

В разі доведення їхньої провини обом загрожує позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

У липні Національне антикорупційне бюро України скерувало до Вищого антикорупційного суду справу за обвинуваченням колишнього в.о. керівника державного підприємства "Морський торговельний порт «Чорноморськ»" та його спільника в одержанні неправомірної вигоди у 250 тисяч доларів США.

У травні 2022 року Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук директора ТОВ "Автотехцентр" Дмитра Травинова.

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду задовольнив клопотання прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про стягнення із одного з підозрюваних у цій справі понад 2 мільйонів гривень.

У вересні минулого року Національне антикорупційне бюро України завершило розслідування за підозрою колишнього в.о. керівника ДП "Морський торговельний порт «Чорноморськ»".

Осіб викрили "на гарячому" 10 грудня 2020 року. Наступного дня їм повідомили про підозру.