Справу директора порту "Южний", який нараховував собі завищену зарплату, скерували до суду

09 травня 2023 р. 10:38

Справу директора порту "Южний", який нараховував собі завищену зарплату, скерували до суду

Фотоколаж: Інтент

Прокурори скерували до суду справу про підозру виконувача обов'язків директора державного підприємства "Морський торговельний порт "Южний" Олександра Олійника у привласненні бюджетних коштів.

Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

У межах досудового слідства встановлено, що керівник порту за змовою зі своїм заступником та головним бухгалтером забезпечив собі виплату заробітної плати понад встановлені законом обмеження.

Так, постанова Кабміну встановила обмеження на зарплату посадовців під час карантину у розмірі 47 230 гривень. Олійник з квітня по серпень 2020 року отримав виплати на сумму 1,3 млн грн.

Дії директора кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, головного бухгалтера та заступника директора - за ч.5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України.

На початку вересня 2022 року детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили про підозру директору Державного підприємства "Морський торговельний порт "Южний" та двом його заступникам у привласненні державного майна шляхом зловживання службовим становищем.