Одеського бізнесмена Кауфмана взяли під варту у справі аеропорту "Одеса"

07 вересня 2023 р. 19:21

Одеського бізнесмена Кауфмана взяли під варту у справі аеропорту "Одеса"

Борис Кауфман. Фото: politrada.com

Сьогодні, 7 вересня, Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід одеському бізнесмену Борису Кауфману у справі щодо незаконного заволодіння майновим комплексом КП "Міжнародний аеропорт "Одеса" та 2,5 млрд грн доходу від його діяльності. Про це повідомляє пресслужба САП.

Суд частково задовольнив клопотання прокурорів та взяв його під варту. Борис Кауфман може вийти під заставу у розмірі 268,4 млн грн строком до 29.10.2023.

Читайте також: У справі про заволодіння аеропортом "Одеса" підозрюють ексмера

Раніше Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру колишньому Одеському міському голові Олексію Костусєву у заволодінні майном комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Одеса" вартістю 118 мільйонів гривень та доходом від його діяльності протягом 2012-2022 років у розмірі понад 2,5 мільярди гривень.

На думку слідства, ексмер входив у склад злочинної групи. За версією слідства, у 2011 році два відомих одеських бізнесменів Борис Кауфман та Олександр Грановський організували схему заволодіння майном КП "Міжнародний аеропорт "Одеса".

Читайте також: Суд продовжив обов'язки бізнесменам, яких підозрюють у створенні злочинної організації в Одесі

Одеського бізнесмена Бориса Кауфмана затримали 5 грудня 2022 року на кордоні під час спроби виїхати. Державне бюро розслідувань видало щодо Кауфмана так званий "індекс В", який передбачає вивчення всіх документів відносно особи, яка перетинає кордон.

Щоправда, тоді він вийшов під заставу 129 мільйонів гривень.