Журналіст ЦПР отримав поранення на війні

18 січня 2024 р. 21:31

Журналіст ЦПР отримав поранення на війні

Фото: facebook

Активіст та боєць одеської територіальної оборони Юрій Дяченко, який до повномасштабного вторгнення рф в Україну працював журналістом, отримав ще одне поранення. 

Про це він розповів на сторінці в Facebook 18 січня 2024 року. 

"Я знову з пораненням в лікарні, уламок в нозі поки не можуть дістати, були скиди з дрону не далеко, вдень не змогли мене дістати, бо встиг секунда в секунду заховатися, ввечері мене таки дістали", - написав він.


Фото: Юрій Дяченко

Раніше, 30 грудня 2023 року Дяченко також виклав світлини з лікарні. 

"Це моє таке нагадування, що війна в країні, повномасштабна майже два роки, а загалом з 2014 року", - написав він. 


Фото: Юрій Дяченко

Військовий зазначив, що тих, хто залишається на фронті, стає менше. "Вибирайте чим хочете займатися, де служити якщо є можливість, та самі ставайте в стрій. Війна не омине нікого", - вважає чоловік.

Нагадаємо, що Дяченко - член ГО "Зелений лист", який багато років відстоював від забудови одеське узбережжя та громадські зелені зони, продовжує займатися активізмом.

Так, 22 жовтня 2023 року він прийшов на акцію протесту в сквері "Старостіна" на Слобідці в Одесі через намір депутата Одеської міської ради Михайла Карпенчука збудувати там кав'ярню. Противники будівництва вважають, що воно "вкраде" частину скверу.

Зазначимо, що до повномасштабного вторгнення Дяченко працював в редакціях "Центру публічних розслідувань" та "Інтент". Журналісти бажають швидкого одужання захиснику. 

Читайте також: Комісія з журналістської етики відреагувала на кампанії тиску на розслідувачів Ніколова і Бігуса