Комісія Одеської обласної ради "забракувала" програму розвитку громадянського суспільства

21 лютого 2022 р. 18:48

Комісія Одеської обласної ради "забракувала" програму розвитку громадянського суспільства

Постійна комісія з питань бюджету, фінансово-економічної політики та банківської діяльності під час засідання 21 лютого відмовилася погоджувати програму розвитку громадянського суспільства на 2022-2026 роки, який запропонувало управління комунікацій та інформаційної політики Одеської обласної адміністрації.

Управління передбачало витратити на фінансування цієї програми 6 мільйонів 875 тисяч гривень на чотири роки, повідомляє Центр публічних розслідувань.

Члени комісії розкритикували програму через її невизначеність. Так, начальниця управління Анжеліка Легеза не змогла надати депутатам відповіді, як само планується координувати співробітництво з громадськими організаціями і чому основним партнером при цьому має стати громадська рада при голові ОДА. Чому одні напрямки фінансуються, а інші ні, чому уся програма складається здебільшого з консультацій.

Навіть на питання про кількість співробітників управління та чи зможуть вони ефективно реалізувати покладені на них обов'язки вона не могла відповісти. 

Нагадаємо, у липні 2021 року було сформовано низку комітетів Громадської ради при Одеській обласній державній адміністрації.    

Громадська рада при Одеській обласній державній адміністрації, до складу якої увійшли 35 осіб - представників різних громадських організацій, провела перше засідання 2 липня. Головою обрали Сергія Братчука, якого підтримали 28 осіб.

Така процедура була запланована ще на березень, але проведення установчих зборів з метою формування нового складу громадської ради при Одеській ОДА відклали через поширення COVID-19.