Компанія експосадовця виграла тендер на ремонт одеської школи за майже 68 мільйонів

26 травня 2024 р. 14:32

Компанія експосадовця виграла тендер на ремонт одеської школи за майже 68 мільйонів

Фото: google.maps

Управління капітального будівництва Одеської міської ради обрало підрядника для капітального ремонту будівлі та елементів благоустрою прилеглої території школи №12 в Одесі.

Про це йдеться в системі електронних закупівель Prozorro, повідомив Центр публічних розслідувань.

За даними системи, аукціон проводили в форматі відкритих торгів з особливостями, утім відбувся повноцінний аукціон за участі двох товариств з обмеженою відповідальністю "Інж-Строй" та "Підприємство "Альянс". 

Переможцем обрали "Інж-Строй", яке запропонувало зробити ремонт за 67 мільйонів 849 тисяч гривень на 1 тисячу дешевше за конкурента. 

За даними сервісу YouControl, товариство з обмеженою відповідальністю "Інж-Строй" зареєстроване у 2018 році. Кінцевим бенефіціаром наразі є одесит Броніслав Цуркан — колишній начальник відділу ЖКГ Овідіопольської районної державної адміністрації.

 Торік у серпні Управління капітального будівництва Одеської міської ради провело закупівлю для обрання підрядника, якому сплатять за капітальний ремонт корпусу "Г" для відділення кардіології "Міської клінічної лікарні №11".

Закупівлю провели у форматі "відкриті торги з особливостями" й конкурентів в "переможця" не було.

Угоду уклали із товариством з обмеженою відповідальністю "Інж-Строй", якому після завершення ремонту, в разі укладання угоди, повинні будуть заплатити 104 мільйони 829 тисяч 369 гривень.

 Влітку 2023 року Господарський суд Одеської області задовольнив позов прокуратури та визнав недійсною угоду про ремонт будівлі для відділення кардіології міської лікарні №11 в Одесі.

Прокурор в суді довів невідповідність переможця торгів кваліфікаційним вимогам. Так, у свої тендерній пропозиції підприємство на підтвердження наявності обладнання та матеріально-технічної бази надало договір про надання послуг техніки, строк якого на момент розгляду пропозиції закінчився.

Кирило Бойко