Майже 5 мільйонів розтрати розслідують на Одещині

14 січня 2023 р. 01:01

Майже 5 мільйонів розтрати розслідують на Одещині

Фото: bl.od.court.gov.ua

Слідчими Одеського районного управління поліції № 2 ГУНП в Одеській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом розтрати майна посадовими особами Управління освіти, культури, молоді спорту та туризму Нерубайської сільської ради на суму 4 946 680 грн. Про це йдеться у клопотанні прокурора Біляївської окружної прокуратури Одеської області до слідчого судді Біляївського районного суду Одеської області про дозвіл на огляд.

Судячи з клопотання при проведенні робіт по капітальний ремонт стадіону Холоднобалківського академічного ліцею № 3 в селі Холодна Балка, по вулиці Шкільна, 15, які виконувало ТОВ «Строй Імперія», вартість робіт склала 9 588 397 грн. За думкою слідчих частина цих коштів була розтрачена.

"При цьому не дивлячись на те, що роботи виконані поверхнево, за завищеною ціною, що призвело фактично до безпідставного виділення з бюджету громади грошових коштів у сумі 4 946 680,67 грн та призвело до істотної завдання шкоди мешканцям с. Холодна Балка Одеського району Одеської області, які могли безпідставно перераховані грошові кошти використати на потреби села, що призвело до тяжких наслідків, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України", — вказано в рішенні суду.

Клопотання прокурора Біляївської окружної прокуратури Одеської області про дозвіл на огляд було задоволено частково. Судом надано дозвіл на огляд шкільного стадіону Холоднобалківського академічного ліцею № 3 Нерубайської сільської ради Одеського району Одеської області за адресою: вул. Шкільна, 15 с. Холодна Балка Одеського району Одеської області, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення.

5 січня Служба безпеки України повідомила подробиці затримання заступника голови Одеської обласної військової адміністрації Олега Муратова. В СБУ стверджують, що посадовець за гроші пропонував керівнику одного зі структурних підрозділів ОВА своє сприяння в уникненні кримінальної відповідальності за привласнення державного майна. За 35 тисяч доларів США він обіцяв розв'язати питання щодо закриття відповідного провадження, де фігурував його підлеглий.

4 січня прокурори Суворовської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора підрядної компанії за фактом службового підроблення та заволодіння бюджетними коштами.

31 грудня 2022 року стало відомо, що детективи НАБУ року за процесуального керівництва прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) повідомили про підозру організатору розтрати понад 485 млн грн арештованого майна та ще двом учасникам злочинної групи, повідомляють в САП, повідомляє Інтент. Власнику низки юридичних компаній, якого слідство вважає організатором, інкриміновано вчинення злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191,ч. 3 ст. 27,ч 3 ст. 28,ч. 2 ст. 364 КК України.