Миколаївський нардеп Чорноморов отримав майже мільйон компенсації за депутатські повноваження

15 квітня 2024 р. 17:07

Миколаївський нардеп Чорноморов отримав майже мільйон компенсації за депутатські повноваження

Фото: Facebook

Минулого року Артем Чорноморов заробив 1,6 мільйона гривень. З них 971 тисяча – компенсаційні виплати, пов'язані із виконанням депутатських повноважень.

Центр публічних розслідувань розповідає, що ще задекларував нардеп.

Читайте також: У родини миколаївського нардепа Пасічного вдвічі збільшилися доходи

Крім компенсації політик ще отримав заробітну плату – 645 тисяч гривень. Дружина заробила 314 тисяч гривень. 

Минулого року родина не накопичувала, а витрачала гроші — у 2022 році в активі Чорноморових було 3,7 мільйона гривень, а у 2023 - вже 3,5 мільйона.

Можливо статки родини політика зменшились через купівлю дружиною двох автівок. Торік жінка стала власницею Lexus CT 200h та Hyundai Tiburan GT V6. Першу вона придбала за 290 тисяч гривень, за другу віддала майже 60 тисяч гривень.

Читайте також: Продав чого не мав: нардеп Негулевський задекларував продаж техзасобу, хоча в його гаражі всі автівки на місці

Обранець також володіє двома автівками – LexusRX 350 та BMW 518I. До того ж він може на підставі довіреності безоплатно користуватись AUDI A3.

З нерухомості в декларації Чорноморова нічого не змінилось. Політик володіє будинком в Миколаєві площею 95,3 квадратного метра та земельною ділянкою в 0,25 гектара в селі Покровка Очаківської громади. 

Також обранець орендує кімнату в Києві.

Нежитлової нерухомості Чорноморов не декларує, але зазначає, що має коштовності: двоє швейцарських годинників – Rolex та Breguet.

Нагадаємо, міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич торік заробив  678 тисяч гривень зарплатні, а його дружина Катерина придбала криптовалюту та акції польських компаній.

А от дружина очільника Миколаївської обласної військової адміністрації Віталія Кіма — Юлія торік заробила підприємництвом півмільйона гривень.

Читайте також: Живуть на зарплату й зберігають мільйони: рейтинг миколаївських нардепів.

Олеся Ланцман