Оновлено! На ремонт укриття коледжу на Миколаївщині виділили 30 мільйонів: 5 мільйонів піде на податки

06 жовтня 2024 р. 14:25

На ремонт укриття коледжу на Миколаївщині виділили 30 мільйонів: 5 мільйонів піде на податки

ФОТО: НУШ

На Миколаївщині планують ремонт укриття у коледжі. На це витратять майже тридцять мільйонів гривень з державного бюджету. 

Про це свідчать дані екосистеми цифрового відновлення Dream.

Так, планується капітальний ремонт протирадіаційного укриття в будівлі гуртожитку Новоодеського професійного коледжу. Орієнтована тривалість ремонту становить сім місяців. Укриття, площею 1520 квадратних метрів, розраховане на 450 осіб. 

Джерелом фінансування є субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам, яка була розподілена між навчальними закладами країни, згідно з Постановою Кабінету Міністрів України. 

Загальний орієнтовний бюджет проєкту складає 29 мільйонів 800 тисяч гривень.

З них на проєктування спрямовано 700 тисяч гривень, інші капітальні витрати - 1 мільйон 200 тисяч, саме будівництво - 17 мільйонів 150 тисяч гривень. На закупівлю обладнання планують витратити 5 мільйонів. 

Що стосується оперативних витрат, на проведення експертизи проєкту заплановано 300 тисяч, на технічний нагляд - 500 тисяч та на податки - 4 мільйони 970 тисяч гривень.

Наразі проєкт знаходиться у статусі підготовки. 

Нещодавно у Миколаєві ремонт укриття в ліцеї віддали компанії, яка звинувачувалась в корупції та в ухилянні від податків в особливо великих розмірах. Сума тендеру скала понад 90 мільйонів гривень. Йдеться про будівництво споруди цивільного захисту ПРУ на території Рибаківського ліцею Коблівської сільської ради.

А Визирська сільська рада замість того, щоб надати повну інформацію у техзавданні щодо капітального ремонту частини підвального приміщення гуртожитку, порадили відвідати будмайданчик і самим зробити розрахунки. В результаті на аукціон прийшов лише один учасник - приватне підприємство "Южспецтрейд". Виконати  підряд він запропонував за 6 мільйонів  439 тисячі гривень. 

У Миколаєві на проєктування будівництва укриттів у закладах освіти запланували витратити близько 6 мільйонів гривень. Проєктуванням всіх п'яти закладів буде займатися одна фірма. На торгах був лише один учасник, тож договори на послуги Департамент підписав з одним підрядником - колективним підприємством "Будова". Раніше компанія опинилася в центрі розслідування НАБУ, а її керівники отримали підозри у справі про незаконне привласнення активів громади Одеси. 

Анна Бальчінос