На Одещині наступного року пошукають підрядника для утримання траси "Київ-Одеса" за понад 850 мільйонів

31 грудня 2023 р. 10:52

На Одещині наступного року пошукають підрядника для утримання траси "Київ-Одеса" за понад 850 мільйонів

Ділянка траси. Фото: Google maps

Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області оголосила тендер для обрання підрядника, якому заплатять за експлуатаційне утримання автомобільної дороги загального користування державного значення Київ-Одеса.

Про це йдеться в системі електронних закупівель Prozorro.

Закупівля запланована у форматі відкритих торгів з особливостями тож цілком можливо, що конкурентів у обраного підрядника не буде.

Після проведення закупівлі передбачається, що компанія-переможець тендеру утримуватиме 192,3 кілометра дороги впродовж двох років — до 31 грудня 2023 року. 

Очікувана вартість закупівлі - 857 мільйонів 458,9 тисячі гривень. Аукціон має відбутися 16 січня.

Експлуатаційне утримання, зазвичай, передбачає латання ям на дорозі, очищення узбіч, ремонт обмежувальних конструкцій, прибирання снігу та інший дрібний ремонт.

Минулого року Кабінет Міністрів України тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, змінив правила проведення торгів. 

Уряд тимчасово скасував електронні аукціони. Відтоді торги, що оголошені в Prozorro, можуть проводитися без аукціону. 

Тим часом в обласній адміністрації наголосили, що в регіоні скасували тендери на суму понад 169 мільйонів гривень. 

Зокрема, закупівлю іспанських платанів на 100 тисяч гривень, какао на майже півмільйона та цукерок на 795 тисяч гривень. Під час цього засідання вдалося скасувати тендерів на більше ніж 63 мільйони гривень.

Також одесити не припиняють акції протесту проти закупівель, які вони вважають недоцільними під час війни. Так, містяни вийшли 30 грудня, на 18 такий мітинг.