На Одещині затримали голову районної військово-лікарської комісії

08 квітня 2024 р. 15:07

На Одещині затримали голову районної військово-лікарської комісії

Фото: СБУ

Очільника ВЛК на Одещині звинувачують у допомозі ухилянтам.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Посадовця затримали. За інформацією СБУ, голова районної військово-лікарської комісії продавав фіктивні документи про непридатність до служби за станом здоров’я.

"Підшукувати клієнтів допомагав посередник. Ним виявився лікар-травматолог з місцевої лікарні, якого співробітники СБУ затримали ще на початку цього року", - зазначили у відомстві.

Раніше повідомлялося, що працівники ДБР завершили розслідування стосовно співробітника Роздільнянського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Одеської області та правоохоронця, яких підозрюють у допомозі ухилянтам. Обвинувальний акт направлено до суду.

В ДБР стверджують, що працівник військкомату через свого знайомого правоохоронця запропонував військовозобов’язаному чоловіку "допомогти" у видачі документів про непридатність до служби.

"Він навіть надав вибір: оформити непридатність через одруження з жінкою з інвалідністю, або обмеження за станом здоров’я", - зазначають слідчі.

Читайте також: Справа одеського блогера, якого утримували в ТЦК: що робити в такій ситуації та як реагують силовики

У лютому 2024 року працівники ДБР затримали підозрюваних під час отримання 7 тис. доларів.

Фігуранти відсторонені від посад, вони обвинувачуються в одержанні неправомірної вигоди, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (за ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 369-2 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років.

Ната Чернецька