Начальника Одеського військкомату звинуватили в отримуванні хабарів від ухилянтів

03 травня 2023 р. 11:21

Начальника Одеського військкомату звинуватили в отримуванні хабарів від ухилянтів

Фото: Одеса-Медіа

ДБР відкрило провадження щодо фактів зловживань начальником Одеського військкомату під час призову військовозобов’язаних.

Як повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань, за винагороду посадовець давав вказівку підлеглим не призивати тих чи інших осіб.

Відкрито кримінальне провадження за фактом зловживання посадовцем службовим становищем в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 КК України).

Санкція статті передбачає покарання до 12 років позбавлення волі.

Начальник Одеського обласного територіального центру комплектування наразі відсторонений від виконання своїх службових повноважень.

Досудове розслідування триває, встановлюється повне коло причетних до оборудки осіб.

Крім того ДБР перевіряє інформацію у ЗМІ щодо невідповідних заробітку статків родини посадовця.

Раніше колишній народний депутат України Ігор Мосійчук звинуватив очільника Одеського обласного територіального центру комплектації та соціальної підтримки Євгена Борисова у тому, що військовий під час війни їздив за кордон, користується автівкою, яку ввіз у країну як гуманітарну допомогу, а також купив під час війни в іспанському курорті Марбелья за майже чотири млн євро елітну нерухомість.

За його словами йдеться про Mercedes Benz G63 AMG, який зареєстрували 15 листопада 2022 року за адресою: вулиця Заньковецької, 7/7. За адресою Малиновського РТЦК та СП (райвійськомат), який Євген Борисов очолював до переведення в обласної військовий комісаріат.

Ігор Мосійчук наполягає, що машину військовий оформив на дружину Олександру. За два дні після державної реєстрації, Mercedes Benz перетнув кордон України через  пункт пропуску Краківець (Польща) й наразі знаходиться за кордоном у Королівстві Іспанія, за адресою: 5, Av. Playas del Duque, 2, 29660 Marbella, Málaga, Spain у паркінгу вказаного житлового комплексу.

Ми намагалися зв'язатися із Євгеном Борисовим за місцем роботи. Редакція готова надати можливість воєнкому прокоментувати обвинувачення екснардепа. 

В оперативному командуванні "Південь" ще тоді повідомили, що безпосередньо заяви Ігоря Мосійчука не перевіряють через те, що вони не виглядають переконливими, хоча підозри у корупції перевівряють. 

Зазначимо, що скандали з утриманням військовозобов'язаних саме на Заньковецької, 7/7, тобто в Малиновському РТЦК не вщухають. Але в ТЦК заявляють, що "дехто з громадян, у спробах уникнути мобілізації та підвищити свій рейтинг в соціальних мережах, створює контент-дискредитацію Збройних Сил України, навмисно викривляючи факти".