Одесита звинуватили в продажі членства в антикорупційній організації: обіцяв бронь від мобілізації

22 березня 2024 р. 18:43

Одесита звинуватили в продажі членства в антикорупційній організації: обіцяв бронь від мобілізації

Фото: Нацполіція

Поліцейські затримали одесита, якого підозрюють у зловживанні впливом. Стверджують, що за грошову винагороду обіцяв вплинути на "потрібних" людей для вступу в антикорупційну громадську організацію.

Слідчі повідомили про підозру за ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України, тобто в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, зазначили в поліції.

"Фігурант розповів знайомому, що працює помічником в одній з антикорупційних громадських організаціях та за грошову винагороду може посприяти вступити до неї, вплинувши на потрібних людей. Зі слів зловмисника, наявність посвідчення члена ГО надавала б можливість безперешкодного проїзду блокпостів, уникати перевірок військово-облікових документів, а іноді, за попереднім узгодженням з керівництвом, навіть їздити містом в комендантську годину. Спочатку фігурант повідомив, що членство в організації коштуватиме  майбутньому "борцю з корупцією" 1500 доларів, а згодом зробив знижку і взяв лише 500 доларів та анкетні дані для виготовлення посвідчення", - повідомили правоохоронці. 

В центрі Одеси чоловіка затримали "під час передачі виготовленого посвідчення новому члену організації". 

"За скоєне йому загрожує покарання штрафом або позбавленням волі на строк від двох до п’яти років", - зазначають в поліції.

Нині слідчі клопочуть про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Слідство триває.

Чому деякі добровольчі формування не просто так працюють в складі мобілізаційних груп, і до чого тут бронь, читайте нашу статтю "Питання вирішено, навіщо його порушувати?" - одеські "дружинники" про конфлікт, під час якого водію розбили вікно.

Ната Чернецька